Mogrify

Technical support for general webhosting clients and questions relating to their webhosting services.

Moderator: Admins

Post Reply
J. Digory
newbie
Posts: 8
Joined: Sun Aug 15, 2004 1:00 am

Mogrify

Post by J. Digory »

Could you please tell me what the path to Mogrify is? It's needed for a gallery I am testing for my site.
Thanks!
porcupine
Site Admin
Posts: 676
Joined: Wed Jun 12, 2002 5:57 pm
Location: Toronto, Ontario
Contact:

Post by porcupine »

Mogrify can be located at:

"/usr/bin/mogrify"
Myles Loosley-Millman
Priority Colo Inc.
myles@prioritycolo.com
http://www.prioritycolo.com
J. Digory
newbie
Posts: 8
Joined: Sun Aug 15, 2004 1:00 am

Post by J. Digory »

porcupine wrote:Mogrify can be located at:

"/usr/bin/mogrify"
Well, it doesn't seem to work. I even had the author of the gallery set up a test to see if the path works, and unfortunately, it doesn't work.
Is it possible that imagemagick is not installed on all the servers, or some features disabeled?
porcupine
Site Admin
Posts: 676
Joined: Wed Jun 12, 2002 5:57 pm
Location: Toronto, Ontario
Contact:

Post by porcupine »

J. Digory wrote:
porcupine wrote:Mogrify can be located at:

"/usr/bin/mogrify"
Well, it doesn't seem to work. I even had the author of the gallery set up a test to see if the path works, and unfortunately, it doesn't work.
Is it possible that imagemagick is not installed on all the servers, or some features disabeled?
Which server are you on? I can double check.

Also, what did the author do as a test? All accounts by default use our jailshell setup (which means you cannot SSH in and access the said file, as you cannot see it as a standard user, though apache can run it).
Myles Loosley-Millman
Priority Colo Inc.
myles@prioritycolo.com
http://www.prioritycolo.com
J. Digory
newbie
Posts: 8
Joined: Sun Aug 15, 2004 1:00 am

Post by J. Digory »

porcupine wrote:
J. Digory wrote:
porcupine wrote:Mogrify can be located at:

"/usr/bin/mogrify"
Well, it doesn't seem to work. I even had the author of the gallery set up a test to see if the path works, and unfortunately, it doesn't work.
Is it possible that imagemagick is not installed on all the servers, or some features disabeled?
Which server are you on? I can double check.

Also, what did the author do as a test? All accounts by default use our jailshell setup (which means you cannot SSH in and access the said file, as you cannot see it as a standard user, though apache can run it).
http://www.centeredmusic.com/magicktest/
That is the test the author made me. You set the path to mogrify, and it should be able to resize the image.
Hmmm, my shared ip address is http://66.199.181.46/ hopefully that is what you want, cause I don't actually know what server I'm on.
porcupine
Site Admin
Posts: 676
Joined: Wed Jun 12, 2002 5:57 pm
Location: Toronto, Ontario
Contact:

Post by porcupine »

J. Digory wrote:
porcupine wrote:
J. Digory wrote: Well, it doesn't seem to work. I even had the author of the gallery set up a test to see if the path works, and unfortunately, it doesn't work.
Is it possible that imagemagick is not installed on all the servers, or some features disabeled?
Which server are you on? I can double check.

Also, what did the author do as a test? All accounts by default use our jailshell setup (which means you cannot SSH in and access the said file, as you cannot see it as a standard user, though apache can run it).
http://www.centeredmusic.com/magicktest/
That is the test the author made me. You set the path to mogrify, and it should be able to resize the image.
Hmmm, my shared ip address is http://66.199.181.46/ hopefully that is what you want, cause I don't actually know what server I'm on.
The path to imagemagick is:

/usr/share/ImageMagick

I'm not sure on that testing utility, there are various different versions of ImageMagick, and I have no idea on the testing utility, so all I can say is its definatly installed, but without more precise details, I cant help much.
Myles Loosley-Millman
Priority Colo Inc.
myles@prioritycolo.com
http://www.prioritycolo.com
J. Digory
newbie
Posts: 8
Joined: Sun Aug 15, 2004 1:00 am

Post by J. Digory »

Am I in safemode?
porcupine
Site Admin
Posts: 676
Joined: Wed Jun 12, 2002 5:57 pm
Location: Toronto, Ontario
Contact:

Post by porcupine »

Nope, php is not running in safemode on the servers.
Myles Loosley-Millman
Priority Colo Inc.
myles@prioritycolo.com
http://www.prioritycolo.com
Post Reply